Mesajı Okuyun
Old 28-05-2007, 21:06   #1
attorneytalay

 
Soru Kıdem tazminatı-mobbing

İzninizle çok kısa bir soru sormak istiyorum,

benim bir arkadaşım var ve 10 yıldır bir şirkette çalışıyor; ssk primleri vs düzenli bir şekilde ödeniyor, maaş konusunda bir sorun yok zamanında alıyor hatta zaman zaman prim dahi almış....

Arkadaşım çok bunaldığı için istifa etmek istiyor, çünkü şirkette kariyer imkanı ve ilerleme şansı yok,

1. İstifa ederse hukuksal olarak hangi tazminatlara hak kazanır ( ihbar kıdem vs); zira tazminatını alarak gitmek istiyor. 1 yıllık birikmiş tazminatından vazgeçmek istemiyor.

2. Genel Müdür şirketin sahibi, genel müdürden sonra en yetkili kişi genel müdür vekili sıfatıyla görev yapıyor ve yaklaşık 1 yıldır bu pozisyonda çalışıyor. Arkadaşım yöneticisiyle( yani genel müdür vekili ile) çalışmaktan oldukça rahatsız, hiç anlaşamıyor ve bunu da hep içine atıyor. Bu sebep arkadaşım için geçerli bir istifa sebebi olabilir mi?

3. Arakadaşım mobbing ( psikolojik tacize) uğradığını düşünüyor. Patronu bunu bilinçli yapmıyor arkadaşım da bunun farkında ama bazı dönemler dayanılmaz seviyeye geliyor.

Ben iş hukuku konusunda deneyimli olmadığım için tecrübeli meslektaşlarımın fikirlerini öğrenmek istedim. Ben bunun dışında kendim araştırma yapıyorum araştırmalarım için yol gösteren dahi olursa çok sevinirim.

Değerli fikirlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim

Saygılarımla

Talay