Mesajı Okuyun
Old 29-11-2012, 10:57   #1
Av Servet

 
Varsayılan Sözleşmenin feshi

Taraflardan birinin kurumsal bir firma olduğu satıcı ile diğer tarafın da 3 adet işyeri bulunan bir şahıs firması arasında sözleşme imzalanmıştır.Sözleşme şartlarına göre ; sözleşme hiçbir şekilde fesholunamamakta ancak , alıcının işyerini kapatması halinde sözleşmenin fesih edileceği belirtilmektedir.
Alıcı ; sözleşmeyi yaparken merkez şube olan işyerinin bilgileri ile sözleşme yapmıştır.Aynı işyerini kapatarak , merkez şubeyi de diğer şubelerden birisine taşımıştır.Yani aslında sözleşme yaptığı işyerini kapatmış diğer şubelerde ise faaliyetine devam etmektedir.
Sözlşemenin fesih edilmesi talebinde bulunduk.Ancak bize faaliyetinizin devam ettiği ve sözleşmenin şahıs firması ile yapıldığı , dolayısıyla işyerinizi taşımış sayıldığı bilgisi verildi..
Bilgisi olabilecek olanlar için söylemekte yarar var , satıcı firma _____..Onlara göre tüm işyerlerini kapatmamız lazım aksi halde bunu ödemek zorundasınız denilmekte...Şimdi biz bu sözleşmeyi nasıl feshedebeilriz. Yoksa satıcı firma söylemlerinde haklı mı? Teşekkürler.